Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό συνέδριο το Νοέμβριο στην Αθήνα. Με πολλές συμμετοχές από την Ελλάδα και εξαιρετικούς προσκεκλημένους από το εξωτερικό, καταφέραμε να μάθουμε, να συνδεθούμε με άξιους συναδέλφους και να αναδείξουμε τη δουλειά μας. Ο πρόεδρος του συνεδρίου Ι. Καραϊτιανός για άλλη μια φορά απέδειξε τη αξία της επιμονής και της εργατιότητας και απέδωσε ένα επιτυχημένο συνέδριο που ανέδειξε ακόμη περισσότερο την εταιρεία. Έδωσα δύο ομιλίες σχετικές με την περιτοναϊκή καρκινωμάτ
ωση και την προεγχειρητική χημειοθεραπεία στον καρκίνο του παχέος εντέρου ανάμεσα σε δυνατούς συναδέλφους και καλούς φίλους.

Κεντρική θέση στη θεματολογία είχαν οι εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού. Μεγάλη σημασία δόθηκε στην ορθή οργάνωση στο χρόνο των διαφορετικών θεραπειών που μπορούν να προταθούν στον ασθενή. Χειρουργείο, χημειοθεραπεία και νεώτερες στοχευμένες θεραπείες πρέπει να συνδυάζονται ιδανικά ώστε να αποδώσουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Στη λήξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Για τα επόμενα δύο χρόνια θα είμαι ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας και ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους. Θα ανταποκριθώ στην ευθύνη με δουλειά και αφοσίωση.