Κωνσταντίνος Μ. Στάμου, MD, PhD

Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπαιδεύτηκα στη Γενική Χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών.

Στη διάρκεια της ειδικότητας, εκπαιδεύτηκα στη θεραπεία της περιτοναϊκής καρκινωμάτωσης και τη HIPEC στο Washington Cancer Institute από τον Paul Sugarbaker. Τον επόμενο χρόνο, εκπαιδεύτηκα στην τεχνική της ολικής εκτομής του μεσοορθού (ΤΜΕ) για τη θεραπεία του καρκίνου του ορθού στο North Hampshire Hospital, από τους RJ Heald και BJ Moran.

Έλαβα τη διδακτορική διατριβή από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με θέμα: “Ενδοσκοπική θεραπεία της Γαστρο-Οισοφαγικής Παλινδρόμησης” και στη συνέχεια εργάσθηκα ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Χειρουργικής Ανωτέρου Πεπτικού και τη Χειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Μετά την ειδικότητα μετεκπαιδεύτηκα στη Χειρουργική του Παχέος Εντέρου στα νοσοκομεία York Hospital και Guy’s & St Thomas’ Hospital του Λονδίνου όπου είχα τη θέση του Senior Colorectal Clinical Fellow.

Με την επιστροφή μου από τη μετεκπαίδευση, εργάστηκα για 6 χρόνια στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με τον τίτλο του Επιστημονικού Συνεργάτη με βαθμό Λέκτορα (ν. 407) και αντικείμενο την “Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική”.

Έκανα το αγροτικό μου στον Κυπρίνο Έβρου και τη στρατιωτική μου θητεία σε Τάγμα Πεζοναυτών.

Είμαι γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας και γραμματέας του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας. Για δύο θητείες ήμουν μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας βοηθώντας στην οργάνωση του προγράμματος σπουδών των νέων Ελλήνων χειρουργών.

Έχω περισσότερες από 45 δημοσιεύσεις σε peer-reviewed διεθνή περιοδικά με περισσότερα από 1300 citations, impact factor μεγαλύτερο από 2.8 και h-index: 19. Έχω δώσει ως προσκεκλημένος ομιλητής περισσότερες από 120 ομιλίες σε επιστημονικές συναντήσεις.

Από το 2012 χειρουργώ στον ιδιωτικό τομέα και από το 2018 είμαι διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.